CMA ET MILJØVENLIGT SVANEMÆRKET TØMIDDEL

CMA ICE & DUST-AWAY er et effektivt miljøvenligt Svanemærket tømiddel velegnet til veje, cykelstier, fortove mm

CMA ICE & DUST-AWAY er et af de få miljøvenlige Svanemærket tømidler der findes og er baseret på CMA (calcium magnesium acetat).

ICE & DUST-AWAY leveres i flydende form og er et højeffektivt tømiddel, der kan erstatte vejsalt. CMA kan spredes med normalt Vinterudstyr der normalt bruges til saltlage

De mange fordele ved CMA ICE & DUST-AWAY

Hvordan skåner vi planter og grundvandet?

Almindeligt vejsalt er baseret på kloridsalte, som er gift for træer og planter. 

Hvert år spredes der flere 100.000 tons vejsalt på danske veje. 15-20% af dette ender i grøfter og andre grønne områder langs
vejene og i vores grundvand. Vejsalt kan spores i jorden og i grundvandet.

Svanemærket miljøvenligt tømiddel

CMA ICE & DUST-AWAY er et flydende støvbindemiddel, baseret på calciummagnesiumacetat (CMA). Både calcium og magnesium forekommer naturligt i jorden, og acetat er let nedbrydeligt. På grund af denne miljøvenlige formel har DUST-AWAY modtaget det nordiske miljømærke.

Nemt at sprede

Vinterudstyr der normalt bruges til saltlage kan nemt bruge CMA ICE & DUST-AWAY, da det har samme viskositet. Vi henviser gerne til forhandlere, der har udviklet deres maskiner til tømidler.

Amiteck kan ligeledes tilbyde et enkelt sprøjtesystem, der kan hægtes direkte på en IBC palletank

Produceret i Danmark

ICE & DUST-AWAY er produceret på Alumichems fabrik i Kalundborg. Alumichem er en førende nordisk producent af funktionelle aluminater og specialkemikalier.

Leveres i forskellige opløsninger

Den mest solgte er CMA ICE & DUST-AWAY. Den danske vinter er typisk mild og i 80% af tiden har vi frostgrader der svinger mellem 0 og -8 grader. Her kan den billigste CMA bruges.

I 10-20% af vinterdagene hvor frosten ligger under -8 grader, anbefaler vi at der bruges CMA ICE & DUST-AWAY+50, som virker helt ned til
-18 grader. For at få den bedste udnyttelse af CMA ICE & DUST-AWAY skal det bruges forebyggende, altså sprøjtes ud inden frosten kommer. Det betyder en lidt anderledes planlægning. Til gengæld holder det i op til 60 timer.

Vi leverer direkte fra vores fabrik i Kalundborg. Leveringen sker typisk i IBC palletanke eller tankbiler.